Söndagsbrunch Italiano! Nästa brunch, 15/12!

Vi serverar Brunch Italiano med levande pianomusik på söndagar. Stora långbord dukas upp med både regionala och typiska italienska rätter. Vi försöker se till att det finns stor variation av mat med kött, fisk/skaldjur och vegetariskt så att olika typer av diet kan tillgodoses. Räkna med antipasti, italienska ostar, charkuterier, pastarätter, kött eller fisk och skaldjur och avslutningsvis hembakade efterrätter. Boka gärna bord i förväg då vår brunch är väldigt omtyckt och så att ni har tid att njuta och umgås på italienskt vis. Brunchsittningen är kl. 12-14.
Pris: 295 kr (alkoholfri)
355 kr (med ett glas bubbel, Bellini eller Aperol Spritz)
Benvenuti!

Menu Natalizio - Julmeny 2019

Julmenyn (inkl. 1 glas prosecco) består av en 4-rätters antingen kött- eller fisk & skaldjursmeny för 450:- respektive 550:- p.p.

Menu La Carne (kött):
Antipasto - Flan på svamp och Parmigiano Reggiano kräm, italienska charkdelikatesser och ostar
Primo - Tagliolini med svart tryffel ELLER Tagliatelle med ankragù och apelsin
Secondo - Oxfilémedaljong i Amaronereduktion, serveras med svartkål
Dolce - italiensk julkaka Panettone med vaniljkräm

Menu Il Pesce (fisk/skaldjur):
Antipasto - Pilgrimsmusslor med saffranskräm, Gambero Rosso di Mazara räkor, ostron, laxtartar och räktartar
Primo - Ravioloni fyllda med skaldjur, i pumpakräm, räkor och mynta ELLER Linguine med Gambero Rosso di Mazara räkor, zucchinipesto och pistagenötter
Secondo - Svärdfisk med sicilienska citrusfrukter
Dolce - italiensk julkaka Panettone med vaniljkräm

Nyårsmeny - Meny Capo d´Anno

-Menu di Carne (Meny baserad på kött)-
Antipasto:
Millefoglie di melanzane con bufala e grana / tunt skivad aubergin med buffelmozzarella och grana
Tris di formaggi / tre olika italienska ostar
Tris di salumi / tre olika italienska charkuterier

Primo:
Risotto med radicchio, valnötter & gorgonzola

Secondo:
Filetto di agnello (lammfilé) San Silvestro i myntasås, millefoglie di patate (italiensk potatisgratäng)

Dolce:
Myntapannacotta eller Valrhonachokladtårta 395:-

-Menu di Pesce (Meny baserad på fisk)-
Antipasto:
Ostron med citron, svärdfiskfrikadell, laxtart, bläckfiskcarpaccio

Primo:
Timballo di riso (risbakelse) fyllda med räkor, pumpa & zucchini
ELLER
Fisk - och skaldjursfylld lasagna

Secondo
Gratinerad och citrusfruktpanerad hummer med avokado- & citronsås
ELLER
Bläckfiskmedaljonger med potatissufflé

Dolce:
Myntapannacotta eller Valrhonachokladtårta 475:-

Öppettider till Jul & Nyår

Julafton 24/12 STÃNGT
Juldagen 25/12 STÄNGT
Nyårsafton 31/12 kl. 12-16
Nyårsdagen 1/1 kl. 13-21
Trettondedag jul 6/1 kl. 12-21

Buon Natale & Felice 2020!

Vi är medlemmar i APN - Associazione Pizzaiuoli Napoletani

För att bevara den äkta Napolitanska pizzan, skapades 1998 APN - Associazioni Pizzaiuoli Napoletani. De ställer hårda och precisa krav som ska hållas om man ska vara erkänd av dem. En liten del av kraven är att den äkta Napolitanska pizzan ska vara bakad i vedugn, innehålla Caputo mjöl, San Marzano tomater, mozzarella fior di latte eller bufala från Napoli och bakas av personal utbildad i Napoli.

Vi är nu officiellt medlemmar i APN och är enormt stolta över att vi är de enda i Sverige som bakar äkta Napolitansk pizza erkänd av APN.

OSPITALITÀ ITALIANA

Nu har vi officiellt erhållit utmärkelsen, utfärdat av Italienska Handelskammaren och Italienska Ambassaden i Stockholm, Ospitalità Italiana! Vi är den första och enda godkända italienska restaurangen i Malmö. Forza Napoli!

Malmös bästa pizza enligt Sydsvenskan!

För att ge en överblick över Malmös bästa restauranger har Sydsvenskan samlat ett trettiotal mat- och krogkunniga personer som fått utse sina favoriter inom olika krogkategorier. Vi har kammat hem kategorin Malmös bästa pizza. Grazie!

Klicka på bilden under fliken nyheter för att läsa hela artikeln.
Foto: Albin Brönmark